Datare 2002-2003
Context culegere Obiectul a fost colectat cu ocazia vizitei de documentare la fostul Cămin-Spital Sighetu Marmației, derulată de echipa Muzeului Abandonului în luna iulie 2021. Obiectul se află fizic în colecțiile Muzeului Abandonului.
Material / Suport / Tehnică: Colaj manual realizat din hârtie albă cartonată și hârtie colorată
Dimensiuni: 97,5 x 23 cm (lungime/lățime)
Nr. inventar: MA_O_CSSM_0077
Fond: Cămin-Spital Sighetu Marmației
Copyright / Drepturi de utilizare: Drepturile de proprietate intelectuală asupra imaginii aparțin Muzeului Abandonului. Imaginea va putea fi utilizată liber, numai în scop de informare și promovare (presă, materiale informative despre fenomenul abandonului etc.) și obligatoriu cu menționarea sursei. Pentru orice alte tipuri de utilizări, vă rugăm să ne contactați la adresa muzeulabandonului@gmail.com.
Observații: În primele decenii de după Revoluția din 1989, a existat o mobilizare masivă a diferitelor entități private și organizații non-guvernamentale din țările occidentale. Acestea au sprijinit financiar și logistic funcționarea centrelor de stat din domeniul protecției sociale, cu scopul creșterii calității vieții persoanelor instituționalizate. Începând cu anii `90, copiii instituționalizați în căminele-spital au avut pentru prima dată acces la activități educaționale și de dezvoltare, în conformitate cu vârsta și nevoile lor. Treptat, pereții reci și sumbri au început să fie animați cu picturi ilustrând personaje din desene animate, cu ghirlande și alte decorațiuni lucrate manual cu ocazia sărbătorilor, cu desene realizate chiar de copii în cadrul activităților de recuperare.